• Gothenburg CoValley, Mölndal

    I Mölndal
    skapar vi ett hälsokluster
    i världsklass

Gothenburg CoValley, även kallat GoCo, ska locka världens största talanger till Mölndal

Ett nytt Life Science-kluster etableras i Sverige när området kring AstraZenecas anläggning i Mölndal byggs ut till en internationell forskningsarena. Satsningen uppskattas till ca 3,5 miljarder kronor. Redan 2021 beräknas de första nya företagen och institutionerna kunna flytta in.

Planen för området, som förvärvades från AstraZeneca, är att skapa och utveckla 100 000 kvadratmeter för kommersiella ytor och innovativa arbetsplatser.

– Vi kommer nu bokstavligen bryta ny mark för att skapa ett hälsokluster i världsklass. Med en djupgående insyn i vad som efterfrågas av både företag och människor kommer vi kunna erbjuda ett världsunikt och konkurrenskraftigt innehåll. Genom att utgå från att sätta människan före byggnad kommer vi kunna attrahera världens mest lovande talanger till Sverige och Göteborg, säger Jacob Torell VD Next Step Group.

Det gemensamma målet är att förvandla området till en så attraktiv miljö att det attraherar såväl ledande företag inom Life Science som världens mest lovande talanger till Sverige.
För att nå detta har den internationellt välrenommerade danska arkitekt- och stadsplaneringsbyrån Gehl anlitats. Gehls arbete har uppmärksammats världen över, inte minst i New York där de transformerade Broadway och Time Square-området till en mer offentlig plats för människor.

Byggstart planeras under 2019 och klustret kommer i en första fas att utvecklas under en tio-årsperiod. Första inflyttning är planerad till 2021 och till år 2030 beräknas området ha fått ett tillskott på närmare 7 000 arbetsplatser.

Forskningsarenan byggs i samarbete med Vectura och i samverkan med AstraZeneca.

Besök GoCos hemsida för att läsa mer om projektet.

 

Share Button

Kul att du är intresserad av vårt projekt!

Kontakta Jacob Torell på jacob@nextstep.se eller 031-712 69 12.