• Handeln i Nya Hovås

    Handeln i Nya Hovås

  • Handeln i Nya Hovås

    Handeln i Nya Hovås

  • Handeln i Nya Hovås

    Handeln i Nya Hovås

Handeln i Nya Hovås 2018


Nya Hovås är en ny stadsdel i Göteborg som beräknas stå helt klar 2021 med 1300 bostäder och 50 000 kvadratmeter kommersiell fastighetsyta. Uppskattningsvis investeras fem miljarder kronor och ca. 2 000 nya arbetstillfällen skapas. Intresset är stort och redan nu hyrs färdiga bostäder och lokaler ut. Redan vintern 2017 slog Systembolaget och trampolinparken Bounce upp dörrarna tillsammans med nio andra koncept. Valet av de 12 butikerna är ett resultat av en omfattande medborgardialog som pågått sedan 2008.


Medborgardialog är grunden

Det som är unikt med Nya Hovås är att man involverat berörda omkringboende, de som köpt lägenheter, näringsidkarna eller de som handlar på platsen redan i ett tidigt skede. Man har fått tycka till om vilka butiker man önskar i området och vilken närservice som är viktig. Metoden kallas ”Nya Hovås-modellen”.

– Samtalen med de boende och näringsidkarna har lett till en trivsam blandstad där butiker, gågator, skolor och andra inrättningar utgör en harmonisk helhet som påminner om gamla småskaliga städer. Det är långt ifrån torftiga förortscentra eller anonyma stormarknader. Satsningen på vacker arkitektur är mycket ambitiös och flera av landets bästa arkitektkontor är inblandade på olika sätt, säger Louise Heilborn, etableringsansvarig på Next Step som äger alla kommersiella lokaler i området. Vi är också väldigt glada över att nu Systembolaget valt att etablera sig i Nya Hovås eftersom detta har varit högst upp på önskelistan när vi genom åren undersökt vad de som bor och handlar i området saknar.

Handeln i Nya Hovås

I Nya Hovås hittar du ett personligt och varierat shoppingutbud. I Nya Hovås vill vi återskapa stadskänslan från tiden innan all handel flyttade till stormarknader. Varje butik handplockas för att ge en mysig och omväxlande blandning längs med Hovås Allé och torget. Här hittar du både det väntade och oväntade, alltid med ett varmt och hemtrevligt bemötande.

Fakta om Nya Hovås

Stadsdelen står helt färdig: år 2021

Arbetstillfällen i dagsläget: 500

Arbetstillfällen 2020: ca 2000

Bostäder under byggnation: 1300

Kommersiella fastighetsytor: 50 000 m2

Butiker 2021: ca 50 stycken

För att hitta mer information besök www.nyahovas.se

Share Button

Kul att du är intresserad av att hyra hos oss!

Hör av dig till Louise Heilborn på louise@nextstep.se eller 0733-320244 för mer information.