Nyheter

12 nya butiker öppnar i Nya Hovås 2017

– 4000 nya invånare, 1300 bostäder och ca. 2000 nya arbetstillfällen

Nya Hovås är en ny stadsdel i Göteborg som beräknas stå helt klar 2021 med 1 300 bostäder och 50 000 kvadratmeter kommersiell fastighetsyta. Uppskattningsvis investeras fem miljarder kronor och ca. 2 000 nya arbetstillfällen skapas. Intresset är stort och redan nu hyrs färdiga bostäder och lokaler ut. Nu är det klart att ytterligare 12 nya butiker öppnar eller ny-öppnar i området redan i år. Redan vintern 2017 slår således Systembolaget och trampolinparken Bounce upp dörrarna tillsammans med tio andra koncept. Valet av de 12 butikerna är ett resultat av en omfattande medborgardialog som pågått sedan 2008.

Förra året slog det australiensiska konceptet Bounce upp portarna till Europas största trampolin- och parkour-park i Kungens Kurva i Stockholm. Efter 10 000 besökare under de två första månaderna har man nu beslutat att redan till vintern 2017 öppna en anläggning i Nya Hovås.

– Vi har sedan vi började planera för vår första anläggning i Stockholm haft visionen att öppna upp i fler städer. Det är läget och tillgängligheten som främst attraherat Bounce till Nya Hovås. Jag är själv uppvuxen bara några kilometer ifrån området och uppskattar allt det fantastiska jobb som gjorts med stadsdelen”, säger Daniel Dersén, VD för Bounce.

Medborgardialog är grunden

Det som är unikt med Nya Hovås är att man involverat berörda omkringboende, de som köpt lägenheter, näringsidkarna eller de som handlar på platsen redan i ett tidigt skede. Man har fått tycka till om vilka butiker man önskar i området och vilken närservice som är viktig. Metoden kallas ”Nya Hovås-modellen”.

– Samtalen med de boende och näringsidkarna har lett till en trivsam blandstad där butiker, gågator, skolor och andra inrättningar utgör en harmonisk helhet som påminner om gamla småskaliga städer. Det är långt ifrån torftiga förortscentra eller anonyma stormarknader. Satsningen på vacker arkitektur är mycket ambitiös och flera av landets bästa arkitektkontor är inblandade på olika sätt, säger Louise Heilborn, etableringsansvarig på Next Step som äger alla kommersiella lokaler i området. Vi är också väldigt glada över att nu Systembolaget valt att etablera sig i Nya Hovås eftersom detta har varit högst upp på önskelistan när vi genom åren undersökt vad de som bor och handlar i området saknar.

Fakta om Nya Hovås och Next Step

Stadsdelen ligger nära havet i sydvästra Göteborg. Next Step är initiativtagare till Nya Hovås och äger alla kommersiella byggnader i området. I Nya Hovås investeras det totalt cirka fem miljarder, fördelat på 1300 lägenheter, ca 2000 nya arbetstillfällen och ett 30-tal nya butiker.

Hemsida Next Step med bilder och kartskisser: www.nextstep.se

Fakta om Nya Hovås:

Stadsdelen står helt färdig: år 2021

Arbetstillfällen i dagsläget: 500

Arbetstillfällen 2020: ca 2000

Bostäder under byggnation: 1300

Kommersiella fastighetsytor: 50 000 m2

Butiker och serviceställen: 20 stycken

Butiker 2021: ca 50 stycken.

 

Detta är de nya butikerna som kommer att öppna under 2017:

1. Bounce, trampolinpark, www.bounce.se

2. Systembolaget, www.systembolaget.se

3. Pondus, herrkläder (öppnade i september 2017)

4. Hovås Optik

5. Folktandvården, www.folktandvarden.se (öppnade våren 2017)

6. Tempel Lounge, frisörsalong

7. Pralinboden

8. Wrapsody, sallads- och juicebar (öppnade i september 2017)

9. Ceder Deco, heminredning

10. The Polpo Hub – heminredning. http://www.thepolpohub.se/

11. Ica Kvantum (bygger ut)

12. Friskis & Svettis (bygger ut)

För mer information, kontakta:

Louise Heilborn, Etableringsansvarig Next Step

louise@nextstep.se

073-332 02 44

www.nextstep.se