Nyheter

Bästa läget för kostnadseffektiv logistik i Göteborg

Nu bygger vi etapp 3 i Mölnlycke Logistikpark. Hösten 2016 står 12.000 kvadratmeter lager och kontor klart i Göteborgs bästa läge för logistik. Delar är redan uthyrt men det finns fortfarande lediga ytor.
Hör av dig direkt om du är intresserad för både läget och priset är svårslaget. Med 12 km till Avenyn och 13 km till Landvetter Flygplats, och smidiga av- och påfarter till riksväg 40 så är det här en logistisk fullträff. Tack vare att vi är en litet och modernt logistik-företag så bygger vi både snabbare, flexiblare och mer kostnadseffektivt än våra stora branschkollegor.

Mölnlycke Logistikpark är optimalt för dig som har gods som kräver omlastning från större till mindre bilar eller verksamhet som kräver snabba förflyttningar.

Logistik på hög nivå – Vi sparar tid varje dag

– Logistiskt sett är det fantastiskt bra, säger David Ackeby, Nordic supply chain and operation manager på Pilkington, som hyr 8.501 kvm. När man distribuerar i Göteborgsregionen är det en fördel att ha möjlighet att styra mot infarterna norr, söder och centrum beroende på trafiksituation. Vi ser även en markant tidsfördel med närheten till Borås. Det är också gott om vändplatser utanför lokalerna, vilket är viktigt för oss, säger David Ackeby och tillägger att också kontorsdelarna är riktigt fina.
Att kunderna i etapp 1 och 2 gillar läget är tydligt.
– Det finns inte några vakanser alls i etapp 1 och 2. Företag ur Assa Abloykoncernen har till exempel precis flyttat hit från Sisjön, säger Joakim Garfvé, fastighetsutvecklingschef på Next Step Group.

Arkitektritat och miljövänligt

Även i denna etapp bygger vi extra miljövänligt. Lokalerna kommer ha en energiförbrukning på hälften av lagkravet. Det når vi tack vare moderna energisystem och extra isolerade väggar och tak.

För oss på Next Step Group är det viktigt att allt vi gör är välkomnande och estetiskt tilltalande, oavsett om vi bygger butiker, skolor eller lager. Här har vi anlitat den prisbelönta arkitektbyrån Krook & Tjäder.
– Lager- och logistikbyggnader har alltid generella och anpassningsbara layouter. För att ändå åstadkomma spänning har vi tagit hänsyn till anläggningens skala i förhållande till gaturummet och lekt med den genom att knäcka taket och sänka takfoten ut mot Boråsvägen. Entréomfattningar och valda delar av fasaden utförs i trä för ett mer välkomnande intryck, säger Mikael Andersson, inredningsarkitekt MSA.

Hyresgästen bestämmer

Det vi gör nu är att resa skalet för fastigheten, med väggar och tak. När vi skrivit kontrakt gjuter vi plattan och anpassar inredningen efter hyresgästens behov. Det gör att du fortfarande har stora möjligheter att påverka utformningen utefter dina behov

Totalt har Mölnlycke Logistikpark 1 och 2 inneburit ca 300 nya arbetstillfällen och ytterligare 100 beräknas tillkomma med etapp 3.

Intresserad? Hör av dig!
Är du intresserad av att flytta verksamhet hit så hör av dig. Det är ett ypperligt tillfälle då detta är de sista lokalerna i den befintliga detaljplanen. Det dröjer till tidigast 2021 innan etapp 4 drar igång.

Fakta Mölnlycke Logistikpark:
– 12.000 kvm höglager, 8 meter fritt under balk, 10 meter mellan balkarna
– Generösa rangerytor
– Gott om p-platser
– Få pelare i lager: stor flexibilitet för pallställage
– Pålat till berg. Tål laster på 3.000kg/m2
– Moderna, arkitektritade kontorslokaler
– Miljövänligt; energiförbrukning på halva lagkravet
– Gott om utrymme för vändplatser, uppställningsytor och parkeringar samt lättillgängliga lastkajer
– Levande miljö; gott om lunchrestauranger och vackra naturmiljöer i området
– Kollektivtrafik: 8 minuter med buss från Mölnlycke centrum. (Till Mölnlycke finns en rad pendlingsmöjligheter från såväl Göteborg som Landvetter.)

Mölnlycke Logistikpark etapp 1 och 2 ägs idag av Corem AB.