Nyheter

BRA Bygg köper in sig i Wendelstrand – blir hälftenägare tillsammans med Next Step

BRA Bygg köper in sig i Wendelstrand
– Blir hälftenägare tillsammans med Next Step

Efter tio år av framgångsrikt samarbete blir Next Step och BRA Bygg lika delägare i stadsutvecklingsprojektet Wendelstrand.
Tillsammans ska parterna förverkliga visionen om Wendelstrand som vägvisare mot framtidens hållbara boende i klimatsmarta trähus – en vision som samskapats med topprankade arkitektbyrån Snøhetta.

Jacob Torell, Joakim Garfvé

Wendelstrand i Mölnlycke är ett nyskapande projekt där ett uttjänt stenbrott förvandlas till cirka 800 bostäder i en naturskön miljö vid Landvettersjön. Med den nya ägarkonstellationen tar området nu ett stort steg mot genomförande. Detaljplanen för området är i sitt slutskede och beräknas vara klar under början av 2020, med förväntad byggstart under andra kvartalet 2020.

Next Step och BRA Bygg är två entreprenörs- och ägardrivna bolag som förutom att de känner varandra väl förenas i en innovativ affärskultur med ett involverande arbetssätt.

– Vi har ett högt förtroende för varandra och våra bolag har en likartad DNA. Vi är därför oerhört glada att vi går samman i projektet med den gemensamma drivkraften att ta Sveriges träbyggnation till nya nivåer, säger Joakim Garfvé, grundare och fastighetschef på Next Step.

– Vi tror starkt på fördjupningen av vårt samarbete, och på att träbyggnation är det bästa sättet att nå våra viktiga klimatmål säger Magnus Riemer på BRA Bygg, som byggt merparten av Next Steps projekt genom åren.
Projektet skapas i samarbete med topprankade norska arkitektbyrån Snøhetta – som också ritar områdets landmärke, Lakehouse, som består av restaurang, coworking-kontor och gym.

BRA Bygg köper 50 procent av aktierna av Nilum AB. Next Step äger fortsatt övriga 50 procent.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Joakim Garfvé
Grundare och fastighetschef / Next Step / 031 712 69 01 / joakim@nextstep.se

Magnus Riemer
VD och koncernchef / Billström Riemer Andersson AB / 031 89 44 02 / magnus.riemer@brabygg.se