Nyheter

Dialogen fortsätter forma Spektrum

I vårt dialogarbete har vi det senaste året hunnit med fyra uppskattade frukostträffar. Vid den senaste bjöd vi och våra samarbetspartner in boende i närområdet till fortsatt och förstärkt dialog. Vi tog också tillfället i akt och presenterade de senaste skisserna.

En av skisserna var Spektrum-byggnaden som vi tidigare har fått massor med respons på. Till exempel: ”För tätt nät.” ”Ska det verkligen gå att klättra på byggnaden?” ”Kommer inte träet att förändra byggnadens utseende när det åldras.” ”Ökad tillgänglighet till kunskapstorget.”

Till den uppdaterade illustrationen av Spektrum har vi tagit till oss alla goda råd. Fasadens nät är öppnare. Vi har bytt material från trä till metall. Lamellerna i nätet har fått nya vinklar som inte går att klättra på. Planlösningen är ändrad för att kunskapstorget ska bli tillgängligt för allmänheten på kvällar och helger.

Tanken är att husets alla lokaler ska användas av skolan under dagen, medan kursverksamheter och andra aktiviteter tar över på kvällen.

Näst på tur i dialogen står utemiljön runt Spektrum. Missa inte nästa frukostmöte i slutet av mars om du vill vara med och påverka.