Nyheter

Easton Sports väljer Mölnlycke Logistikpark som nordiskt nav

Mölnlycke Logistikpark expanderar igen. Bygger och hyr ut showroom med stort höglager för Easton Sports.

–Vi satsar offensivt och långsiktigt på den nordiska marknaden, framförallt med våra affärsområden ”Hockey” och ”Snow”. Göteborg ligger mitt i Norden och Mölnlycke Logistikpark är ett perfekt nav där säger Alex Vega, Vd för Easton Sports Sweden AB. Här ska vi ha vår bas där vi visar upp och lagerhåller våra produkter på ett säljande och effektivt sätt.

För verksamheten byggs nu en helt nytt showroom och höglager på cirka 3000 m². Energiförbrukningen blir mycket låg, långt under normen för ”Green building”.

–Vi är verkligen stolta över att hälsa även Easton Sports hjärtligt välkomna till oss, säger Mats Johansson, Mölnlycke Logistikpark. De är ett mycket välkänt, internationellt bolag med produkter som används till exempel av NHL-stjärnor och Frölunda Indians. Allt detta gör det förstås ännu roligare att utforma en byggnad som blir ett bra exempel på vår idé att alltid erbjuda helt individuella, optimerade lösningar med kort färdigställandetid.

Easton Sports är en av världens främsta företag inom innovation, design, tillverkning och distribution av sportutrustning. Företaget startades 1922 och sedan 2010 är det representerat i Sverige genom det egna bolaget Easton Sports Sweden ABMölnlycke Logistikpark ägs och utvecklas av Next Step Group och Skagen Fastighets AB. Det ligger längs riksväg 40, mitt emellan Göteborg och Landvetter Flygplats, med bara 13 kilometer till Avenyn och lika nära till flyget. Nu har vi bara kvar 8.500 kvm av närmare 40.000kvm. Nu är det ingen tvekan om att det inte bara är vi själva som tycker att Mölnlycke Logistikpark är bästa läget.Kommunikationerna är goda med bil och bussarna stannar precis intill. Mölnlycke Centrum ligger nära med många restauranger, service och butiker. Ännu närmare är det till Råda Säteri för den som vill äta på en förstklassig restaurang vid Rådasjöns strand.