Nyheter

Grattis Serneke! Och vårt förslag till Cirkustomten

Vi gratulerar Serneke till ett riktigt bra förslag för Cirkustomten i Göteborg! Det kommer alldeles säkert bli ett spännande kvarter. Att det ritas av Semrén & Månsson gör det extra kul att få gratulera – det är den arkitektbyrå som ritade vårt Spektrumhuset i Nya Hovås.

Vårt eget förslag arbetade vi som alltid fram med vår Co Create-metod, där vi samskapar tillsammans och under tiden med alla intressenter.

I det här fallet jobbade vi tillsammans med HSB Göteborg, Snøhetta i Oslo (en av världens mest prestigefyllda och respekterade arkitektbyråer) och superduktiga Doberman i Stockholm. Doberman har för övrigt hjälpt oss utveckla och finslipa vår Co Create-metod!
Vad är Co Create
Co Create är den metod som gjort att vi kunnat driva igenom hela Nya Hovås på rekordtid. Det innebär att vi skapar tillsammans, i Nya Hovås fall med grannar, näringsidkare och staden. I korta drag går det till så här:
1. Lyssna på behoven först
2. Visualisera i ett tidigt skede
3. Bygg en prototyp
4. Prova innan vi bygger skarpt

Under den dryga månaden vi hade till förfogande genomförde vi tre workshops, femton djupintervjuer med göteborgare, intervjuer med närmaste grannar, bland annat Teater Lorensberg och Elite Park. Av det fick vi ett antal viktiga insikter som påverkade såväl arkitekternas som vårt jobb under processen.
Metoden skapar ett stort engagemang på alla sidor om bordet och ger ett starkt driv och tempo i processen.
Här kan du se vårt förslag till Cirkustomten: Ansökan Cirkusparken NSG HSB