Nyheter

International style

I början av mars 2012 blir den första nybyggnationen i nya Hovås utanför Göteborg färdig. Det är ett ovanligt klimatklokt hus om 1500 kvadratmeter signerat arkitekt Pontus Lomar från Lomar Arkitekter i Stockholm.

-Vi ville bygga något utöver det vanliga, ett hus som ger en signal om ambitionsnivån för hela nya Hovås, säger Joakim Garfvé på Next Step Group och fortsätter. -Huset är gjort för att attrahera kreativa entreprenörer i branscher som värderar ett särskilt uttryck. Det går i ”International style”, en arkitekturstil från den klassiska utställningen med samma namn på Museum of Modern Art.

-Utöver arkitekten Pontus Lomar och hans team, som gjort ett fantastiskt arbete, har vi engagerat olika specialister. Ett exempel är Londonbaserade Isometrix Lighting Design som kreerat ljussättningen. De visade oss projekt från Tokyo, Venedig, Singapore, Marrakech och många andra platser runt om i världen. Vi kände att det skulle vara kul att se lite av det här hemma i vårt mörka land, säger Jacob Torell, också Next Step Group. Det blir bland annat en spännande ljussättning på fasaden och ett belyst berg som omfamnar huset.

Satsningen har fallit väl ut och bara en kort tid efter att huset började marknadsföras blev allt uthyrt. Två fashionföretag flyttar in och ett av dem är Wakakuu med personligt utvalt mode för människor som vill handla kläder på ett helt nytt sätt.

-Vi skapar ett Open showroom här i nya Hovås där du alltid är välkommen att bekanta dig med oss och våra kollektioner säger Maria Tollemark, Vd och partner tillsammans med Anna-Maria Törnblom Lundström. Här finns våra kläder förstås, en bar och mycket mer men inga försäljare eller kassaapparater. När du vill handla så gör du det själv i lugn och ro på vår webbshop. Vi har över 50 varumärken från hela världen att välja på, avslutar Maria som tidigare arbetat bland annat för Solo och Tiger of Sweden.