Nyheter

Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor till GoCo Health Innovation City för att förverkliga ambitionen att bli en global ledare inom medicintekniska produkter och lösningar.

GoCo Health Innovation City etablerar en helt ny fastighet i området dit Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor i slutet av 2024. Det nya kontoret kommer utgöras av en total yta om 16 000kvm och ha plats för ca 800 medarbetare. För GoCo är detta en viktig del av det växande life science kluster som tar form strax söder om Göteborg.

Mölnlycke är världsledande inom medicintekniska produkter och lösningar som utrustar vårdpersonal för att uppnå bästa patient-, kliniska och ekonomiska resultat. Det nya huvudkontoret tar en central plats i stadsdelen GoCo Health Innovation City. Med en totalyta om 16 000 kvm och kapacitet för 800 medarbetare designas kontoret för att etablera en flexibilitet i arbetsmiljöer för att möta medarbetarnas behov av såväl samarbeten och socialt umgänge som projekt- och fokusarbete. Flytten planeras vara genomförd 2024 och samlar Mölnlyckes kontorsanställda i Sverige i det nya aktivitetsbaserade kontoret.

– Vi är mycket glada över att nu ta ytterligare ett stort steg mot att förverkliga ett huvudkontor i världsklass. Det nya kontoret uppförs från grunden helt utifrån våra behov och kommer bland annat inkludera en förstklassig R&D-anläggning, flexibla samarbetsytor och en fantastisk arbetsmiljö, säger Zlatko Rihter, vd och koncernchef vid Mölnlycke.

GoCo är mycket stolta över att Mölnlycke valt att placera sitt huvudkontor i den växande life science staden.

– Vi är stolta över att Mölnlycke väljer att flytta sitt nya huvudkontor till GoCo. Vi ser tydligt att många aktörer inom life science visar intresse för att vara en del av den fortsatta utvecklingen av GoCo, vilket självklart är mycket roligt. Nu ser vi fram emot att byggstarta byggnaden som är helt samskapad tillsammans med Mölnlycke och fortsätta förverkliga GoCo Health Innovation City, säger Jacob Torell, VD på Next Step Group och styrelseordförande i GoCo Health Innovation City.

GoCo Health Innovation City ägs av Next Step Group och Vectura Fastigheter och är en miljardsatsning på nya forsknings- och utvecklingsmiljöer, där en ny stadsdel byggs upp med fokus på forskning och hälsa. Området genomsyras av samskapande och innovationskraft. Här är visionen att skapa en plats med potential att ta ett globalt ledarskap inom Life Science.

– Att vi nu tar plats i GoCo Health Innovation City innebär också att vi knyter oss ännu närmare Göteborgs ledande life science-kluster, vilket ytterligare understöder vår utvecklingsintensiva verksamhet och vår ambition om att bli en global ledare inom medicintekniska produkter och lösningar, för att supportera våra kunder ännu bättre, säger Zlatko Rihter.