Nyheter

Next Step Group bygger broar mellan unga vuxna och stadens näringsliv– initierar rekryteringsdag i Nya Hovås tillsammans med Skarpt Läge

Den 18 november tar rekryteringsdagen Skarpt Läge plats på The House – Next Step Groups hus för samskapande i Nya Hovås. Initiativet är ett led i det entreprenörsdrivna bolagets ambition om att stödja och bana väg för unga vuxna ut i arbetslivet. Tillsammans med den ideella föreningen Skarpt Läge så har unga vuxna från hela Göteborg bjudits in för att knyta kontakter med utställande företag med möjlighet att ta det där första steget mot en ny bransch eller ett nytt arbete.

Närmare 100 unga vuxna från hela Göteborg i åldrarna 18-30 år förväntas medverka på rekryteringsdagen tillsammans med 15 deltagande företag där alltifrån internationella hotell- och restaurangkedjor samt lokala aktörer från Nya Hovås finns representerade. 

– Att mötas, samverka och vara öppen för nya samtal är grundbulten i allt vi gör på Next Step Group och också precis vad dagen handlar om. Det är en viktig dag för att öppna dörrar och underlätta vägen för unga vuxna ut i arbetslivet, säger Jacob Torell, VD på Next Step Group. säger Jacob Torell. 

Som stadsutvecklare och initiativtagare till tre av Västsveriges största stadsutvecklingsprojekt så har receptet för Next Step Group alltid varit dialog och lyhördhet för att skapa platser som människor och företag vill verka i. Ett grepp de nu vill dela med sig av i frågan om ungas framtid. 

– Ungas inträde till arbetsmarknaden är en fråga som nära engagerar oss och vi vill tillsammans med Skarpt Läge bidra med både delaktighet, nätverk och framtidstro. Det finns en enorm kompetens i vår region som vi måste hjälpas åt att fånga upp. Vi välkomnar nu både näringslivet och dess blivande medarbetare till The House för att tillsammans bygga för framtiden, avslutar Jacob Torell, VD på Next Step Group.