Nyheter

Next Step möter stort behov med ny förskola i Nya Hovås

En förskola har länge stått högt på önskelistan för boende i och kring Nya Hovås – och nu blir den snart verklighet. I höst börjar bygget av en ny förskola för cirka 120 barn i åldrarna 1-5 år.

”Vi planerar för byggstart under sista kvartalet i år,” säger projektchef Jonatan Larsson på Next Step. ”Med den nya förskolan läggs ännu en viktig del till utvecklingen av Nya Hovås.”

Hösten 2015 invigdes Fenestra Nya Hovås för elever från årskurs 6 till 9, och belägen i Spektrumhuset i hjärtat av den nya stadsdelen. Om något år tar skolans rektor Katja Brandt Persson även rollen som chef för den nya förskolan. ”Det känns fint att kunna möta önskemålen från både barn och föräldrar. Vår första skola förknippas med kvalitet och trygghet. Den nya förskolan ska byggas på samma goda grund. Målet är ett helhetsperspektiv där barn och ungdomar kan känna trygghet och kontinuitet genom hela sin skolgång,” säger Katja Brandt Persson.

Den blivande förskolan markerar inledningen på ett nytt samarbete mellan Next Step och Academedia, norra Europas största utbildningsföretag och huvudman för Fenestra Nya Hovås. I ett 15-årigt avtal ska parterna säkerställa pedagogik och utbildning som en vital del i befintliga och framtida stadsutvecklingsprojekt.

”Vår modell för stadsutveckling handlar om att samskapa tillsammans med alla berörda. Genom goda samtal med pedagoger, elever och föräldrar kan vi förstå behoven och skapa skolor som stärker hela området,” säger Joakim Garfvé, en av grundarna på Next Step.

Förskolan etableras på en byggrätt avsedd för skolverksamhet, på Björklundavägen strax norr om Hovås Allé. Byggnaden på cirka 1 200 kvadratmeter i två plan skapas för goda lärmiljöer både inomhus och utomhus, med skolgård och stora lekytor i västligt läge. Kjellgren Kaminsky Architecture svarar för arkitekturen i linje med Next Steps gestaltningsprogram, vilket innebär en både vacker, funktionell och inspirerande byggnad med god hållbarhet och miljöprofil.

För mer information:

Jonatan Larsson, projektchef Nya Hovås, tel 0732-349666, jonatan@nextstep.se

Katja Brandt Persson, rektor Fenestra Nya Hovås, tel 031-915162 katja.brandtpersson@pysslingen.se