Nyheter

Nya Hovås växer med fler Small Shops – nu öppnar det svenska skidvarumärket Norse Skis sin första butik på Hovås Allé

På fredag rullas den röda mattan ut på Hovås Allé 35 då Norse Skis slår upp dörrarna till sin första fysiska butik. Bakom varumärket står Patrik Sannes, göteborgaren som tidigare designat prisvinnande skidor för schweiziska Faction och som för två år sedan bestämde sig för att själv ta fram och producera den ultimata skidan.

– Under mina år på Faction ansvarade jag för runt 150 olika skidmodeller och trots att jag själv är designer i grund och botten så förstod jag ändå aldrig vilken skida jag skulle välja. Det var så tanken med Norse Skis föddes. Att ta fram få bra modeller med en perfekt balans mellan prestanda och vikt, design och material och göra hela tillverkningsprocessen mer hållbar, säger Patrik. 

Sagt och gjort. Idag består Norse Skis sortiment av två olika modeller, båda vallningsfria och tillverkade av FSC-certifierat trä – en anpassad för ”all mountain” och en för ”off pist”. Designen är stilren och båda skidorna säljs som unisex. I butiken på Hovås Allé finns även tillbehör som pjäxor, stavar och hjälmar – ett sortiment som kommer fyllas på allteftersom försenade leveranser kommer in och sen också utökas i takt med framtida produktutveckling.

 

– Jag ser verkligen fram emot att få möta slutkund och få ”tjöta” lite skidor, säger Patrik och fortsätter. Även om en del leveranser ställt till det i sortimentsväg så är jag jättenöjd med allt inför öppningen. Jag bor inte långt härifrån och har på nära håll följt den spännande utveckling som området har gjort. Läget känns perfekt och med en stadsdel av full av liv och rörelse så hoppas jag på många trevliga spontanbesök. 

Tidigare i år blev modellen Enduro testfavorit och vinnare av tidningen Åka Skidors prestigefyllda skidtest i kategorin All Mountain. En fantastisk merit så kort efter en lansering menar Patrik – och fler meriterande förehavanden står för dörren. Även Volvo Cars har uppmärksammat det nya svenska varumärket där ett samarbete inom en snar framtid kommer att rullas ut, mer än så kan Patrik i dagsläget inte avslöja. Att Norse Skis är en ny aktör att räkna med på den svenska skidscenen känns självskrivet och att den första butiken nu öppnar i Nya Hovås är både välkommet och glädjande. 

– Vi är jätteglada över att få välkomna Norse Skis till Nya Hovås. Ett spännande nytänkande svenskt varumärke som tillför ett värdefullt utbud inom vintersport till vår befintliga butiksmix. Hela vårt Small Shop-koncept grundar sig på att skapa en bred och attraktiv blandning av koncept och just vintersport är något vi tidigare har saknat. Under året har flera nya aktörer tillkommit med satsningar inom både inredning, mode och hälsa – med Norse Skis på plats står Nya Hovås nu också redo att möta den stundande vintersäsongen, säger David Fredriksson, Uthyrningsansvarig på Next Step Group.

Norse Skis öppnar nu på fredag den 29 november och håller öppet vardagar mellan kl 11-18 samt helger 11-16.