Nyheter

Nytt designkoncept på plats i Nya Hovås – The Y flyttar in i Nodi

Nu fylls Nodi – det prisbelönta trähuset i Nya Hovås – med ytterligare innovativ design när den nya studion The Y flyttar in i entréplanet. Här möts kök, konst och design i ett nytt spännande butikskoncept med världsledande varumärken.

Bakom konceptet står duon Cecilia Edfors och Caroline Sildenstedt som med The Y vill belysa frågan ”varför” när det kommer till hem, inredning och arkitektur. Hos The Y hittar man bland annat italienska Binova-kök, platsbyggd interiör och en av Skandinaviens största utställningar av Gaggenau-produkter.

– Vi lägger alltid stor vikt vid att hitta aktörer och partners som bidrar med något värdefullt till området i stort och det är därför med stor glädje som vi välkomnar The Y till Nodi och Nya Hovås. En färgstark aktör som bidrar med ett nytt spännande butikskoncept till stadsdelen, säger David Fredriksson, etableringsansvarig på Next Step Group.

Studion är utformad för att skapa en levande plats för både samarbeten, matlagning, vinprovningar och på agendan framåt står även gästspel av kockar, konstnärer som poppar upp och små som stora evenemang att se fram emot.

– Att vi på olika sätt påverkas av inredning och arkitektur är numera vedertaget och i grund och botten också vad The Y till stor del handlar om. Att skapa hem och miljöer som tillför livskvalitet och får oss att må bra kan egentligen sammanfatta helhetskonceptet. Man brukar ju säga att det är i köket det händer och den känslan hoppas vi också leva upp till, säger grundarna Cecilia Edfors och Caroline Sildenstedt.

Med vinsten i Dezeen Awards häromveckan kan Nodi titulera sig ett av världens bästa arkitekturprojekt inom affärsbyggnad, och med The Y på plats är nu även entréplanet alltigenom komplett där designupplevelser i absoluta framkant möts i en nytänkande handelsplats. Under oktober månad öppnade frisörsalongen Tempel Lounge upp sina dörrar och sedan i somras finns även modeföretaget Wakakuu etablerat.