Nyheter

Samarbete med välgörenhetsorganisationen Reningsborg

Samarbete med välgörenhetsorganisationen Reningsborg

Mellan den 30/11 till 2/12 har vi lånat ut vår tomma lokal på Hovås Allé till välgörenhetsorganisationen Reningsborg. Där kan man lämna in secondhand-saker som kan komma till bättre användning för någon annan. Ett väldigt fint samarbete! I helgen kunde man läsa en intervju med vår kommunikationschef Sara Sundaeus och Henrik Orrbeck, utvecklingsledare på Reningsborg i Göteborg Direkt.

Artikeln av Gabriel Tjulander i Göteborg Direkt:

Julklapparna från förra året som inte stod på önskelistan kan du nu i samband med jul i Nya Hovås skänka bort till Reningsborg. Från och med fredagen den 30 till den 2 december upplåter Next Step group sin sista lediga lokal, helt gratis, till välgörenhetsorganisationen Reningsborg.

–  Vi kom i kontakt med Reningsborg genom vår gemensamma byrå Ellermore som berättade att de arbetade för att öka kännedomen om Reningsborg och deras arbete. De behövde även hjälp med att få fart på inlämningen av secondhand-saker, säger Sara Sundaeus, kommunikationschef på Next Step group.

Mer än bara secondhand

Reningsborg har två secondhandbutiker, en i Västra Frölunda och en i Angered. Intäkterna från dessa går till en mängd olika projekt exempelvis sponsrar de ungdomsorganisationer som Idrott utan gränser och Göteborg hockey. De samarbetar även med fem olika organisationer i utlandet. Drömmarnashus i Moldavien som jobbar mot trafficking, en romsk förskola i Belgrad för 60 barn och en skola i Swaziland i södra Afrika.

–  En idéburen organisation som reningsborg har inte jättestora muskler men när vi får hjälp, som av Next Step och Nya Hovås, blir vi väldigt starka, säger Henrik Orrbeck, utvecklingsledare på Reningsborg.

Arbete över samhällsklyftorna

Det är första gången som Reningsborg öppnar en inlämningsstation i södra Göteborg på det här sättet men Henrik Orrbeck hoppas och tror att det komme falla ut bra.

–  Vi är väldigt okända här i Hovås så det är extra roligt att kunna öppna upp här. Det ska bli jättespännande att se vilken effekt det får, vi vet ju att det bor många människor här med en väldigt bra inkomst som gör att vi kan få fina saker skänkta, säger Henrik Orrbeck. Ibland när jag själv ska slänga skräp på Renova och ser allt som slängs i containrarna tänker jag som ”secondhandman” stopp. Vissa saker som slängs är finare än det vi får in.

”Är det rätt är det lätt”

I Reningsborgs tillfälliga lokal kommer den som vill kunna hämta deras påsar som man kan fylla med saker att skänka. Påsarna kommer även finnas att hitta på Stadsutvecklingskontoret i Nya Hovås.

– Vi har ju bara en lokalyta kvar och då vi ska ha julevenemanget här så kändes det naturligt att samarbeta med Reningsborg, är det rätt är det lätt. Det är inte mätbart hur många som kommer påverkas av det här men och andra sidan är det inte intressant utan bara vetskapen om att det man lämnar här kommer göra gått för väldigt många är det viktiga, säger Sara Sundaeus.

Länk till artikeln i Göteborg Direkt.