Nyheter

Semrén & Månsson ritar första byggnaden i Mölndal

Semrén & Månsson ritar den första byggnaden i GoCo, i Festigheter Sverige berättar Jacob Torell, VD för Next Step och Joakim Garfvé, delägare, om varför uppdraget gavs till Magnus Månsson.

Femton månader efter det att Vectura Fastigheter och Next Step presenterade sina storslagna planer för fastigheten Tingshuset 13, granne med Astra Zeneca – som ska förvandlas till ett innovationskluster inom hälsa med högsta internationella standard på hissnande 100 000 kvadratmeter – kan Fastighetssverige nu berätta att uppdraget att rita megasatsningens första byggnad gått till Magnus Månsson på Semrén & Månsson.

– Det stämmer. Magnus Månsson kommer att rita den första byggnaden, som omfattar cirka 10 000 av de totalt 100 000 kvadratmeter yta som vi ska utveckla, säger Jacob Torell till Fastighetssverige.

Anledningen till att valet föll på just Magnus Månsson beror delvis på Semrén & Månssons digitala approach, där dotterbolaget Zynka Bims spetskvaliteter imponerat på Goco-ägarna.

– Vi drog igång processen under det fjärde kvartalet förra året då vi ställde frågan till tre olika arkitektkontor och totalt sett ansåg vi, efter nära diskussioner med vår partner Vectura Fastigheter, att Semrén & Månsson svarade upp bäst till det vi sökte.

– Magnus har ju dessutom ett härligt engagemang. Han brinner verkligen för det han gör och det faktum att vi haft ett fint samarbete med honom i samband med att han ritade Spektrum-byggnaden i Nya Hovås gör också att vi känner oss väldigt glada att återigen få jobba med Magnus, säger Jacob Torell.

I övrigt flyter arbete med GoCo på i hög fart och det är inte omöjligt att man byggstartar redan i år.
– Vi tror och hoppas att detaljplanen kommer att vara på plats till sommaren och när den väl är klar så vill vi absolut se en relativt skyndsam byggstart, sedan är det svårt att säga om det blir i slutet av 2019 eller tidigt 2020, säger Jacob Torell.

Från Next Steps sida är det annars bolagets medgrundare och fastighetschef Joakim Garfvé som tillsammans med GoCo-teamet drivet arbetet med projektets första fas, och han berättar att man nu för diskussioner med ett flertal potentiella hyresgäster.

– Intresset har varit väldigt stort och därför känns det väldigt bra att arbetet med den första byggnaden går så pass raskt framåt. Nu vill vi få allt på plats för att kunna komma tillbaka till intressenterna med ett skarpt förslag, säger han.

De första bilderna av Magnus Månssons första etapp kommer Next Step och Vectura Fastigheter att presentera under Mipim, men till höger ser ni en volymskiss av hela projektet som Fastighetssverige fått ta del av.

Artikeln är skriven av Victor Friberg. Läs den här.