Nyheter

Spektrum klär i guld… och rött!

Gissningarna har varit många om vad de nya huset ”mitt i” Billdalsvägen är för något. Jo, Spektrum, som huset heter, kommer bli noden i den småskaliga blandstad som växer fram i Nya Hovås. Billdalsvägen kommer under året successivt flyttas norr ut och i höst kommer hela Spektrum sjuda av liv – dag som kväll. 18 augusti flyttar eleverna i Fenestra Nya Hovås in i sin nya skola och lite senare under hösten kommer fyra ”small shops” och en restaurang med bowling att slå upp portarna i bottenplan. På kvällstid kommer lokalerna att användas för kvällskurser. Men innan dess ska guldkappan på.

Spektrums fasad har under de senaste veckorna klätts med ett guldfärgat raster som levererades i närmare 19 000 unika delar. Ett gigantiskt pussel som det nu bara återstår bråkdelar av och måndags kväll var det dags för att provbelysa fasaden. Lamporna kan växla färg, och Spektrum ska beroende på årstid, högtid eller humör kunna bli blå, gul, vit eller röd.

Lamellerna ger form åt huset, men fungerar även som solavskärmning. En lösning som ger maximalt dagsljus genom stora fönster, men tar bort solinstrålningen som i sin tur minskar behovet av att kyla byggnaden.

Arkitekt Magnus Månsson, från Semrén & Månsson, förklarar vidare:
– Den bakomliggande tanken med arkitekturen och formgivningen av fasaden var att göra så att Spektrumbyggnaden får en självklar och framträdande plats i Nya Hovås, lite av Primadonnan på torget.

Håll utkik utanför Spektrum de närmaste veckorna för snart får ni se vilket spännande utbud som flyttar in i bottenplan!

Är du intresserad av att driva kvällskurser i Spektrum?
Ring 031-7126900 eller lägg ett mail till info@group.se