Nyheter

Spektrum väcks till liv!

I morse klockan 9:15 slogs dörrarna till Spektrum upp för första gången. 350 elever från Fenestra Nya Hovås fullkomligt vällde in för att upptäcka sin nya skola. Samma elever som för ett och ett halv år sedan tog första spadtaget till Nya Hovås första nybyggnation. Axélia Hamrén och Wilma Nyqvist börjar nionde klass och tycker det känns bra att deras skola äntligen fått flytta in i de nya lokalerna.

– Jag har varit med på möten under byggprocessen och fått tycka till. Även om vi inte fick med alla våra förslag så är jag jättenöjd och tycker det har blivit fint. Man får bättre inspiration när man är i fina lokaler. Lite som att man antecknar mer om man har en fin anteckningsbok än om man skriver på lösblad, säger Axélia Hamrén.

– Det är en skön känsla med mera utrymme och luft en tidigare. Att det är flera våningar gör också att det inte känns lika trångt eftersom alla inte är på samma våning samtidigt, säger Wilma Nyqvist.

Spektrum är en speciell byggnad på många sätt. Till skillnad från den svenska standarsskolan, som ofta ligger i utkanten av samhället, är skolan här mittpunkten i den framväxande stadsdelen. Tanken är också att skolan ska leva efter lektionstid och locka fler än skolbarn och deras föräldrar. När barnen gått hem kan musiksalen bli replokal, slöjdsalen hantverkskurs och skolbiblioteket ett utrymme för vernissage. Genom att lokalerna kan samutnyttjas med andra verksamheter blir Spektrum en naturlig mötesplats både dag som kväll. Det är stjärnduon Magnus Månsson och Charlotte Erdegard från arkitektbyrån Semrén & Månsson som har designat huset. De har gjort Spektrum till en tydlig profilbyggnad som ger identitet åt hela området. Det sker inte minst genom den spektakulära fasaden och skolgården på taket.

För mer information kontakta

Katja Brandt Persson, Rektor Fenestra Nya Hovås +46 72 553 52 51

Jacob Torell, VD Next Step Group +46 70 622 23 35

Intresserad av att driva kvällskurser i Spektrum?

Ring 031-712 69 00