Nyheter

The House växer i Nya Hovås

The House växer i Nya Hovås

Med nio nybyggda kontor och två större konferensrum har The House nu skapat kreativa arbetsmiljöer för ytterligare ett 20-tal personer vid co-workinganläggningen i Nya Hovås.
– I dessa dagar känns det extra positivt att ge utrymme för ännu fler entreprenörer med energi och framtidstro, säger Inez Kello, Head of community på The House.

Vid starten 2016 etablerade The House en ny standard för co-working i Sverige. I stället för att hyra ut kvadratmeter och enklare faciliteter satsade Next Step på en kreativ helhetslösning som kombinerar inspirerande arbetsmiljö och smarta funktioner med social samvaro och skön klubbkänsla. Visionen var en plats för små och stora entreprenörer inom olika branscher, mer som community än kontor. Konceptet blev uppskattat från dag ett och idag har cirka 130 personer The House som arbetsplats. Fler än hälften av dessa har varit med sedan starten.

De nya kontorsrummen ligger på bottenplan i The House tillsammans med två konferensrum och en liten loungedel som står öppen för alla medlemmar. Satsningen svarar mot en ökad efterfrågan på Private Office, ett eget inglasat rum med höj- och sänkbara skrivbord, ergonomiska stolar samt förvaring. Flera av de som flyttat in på det nya våningsplanet är The House-veteraner vars verksamheter vuxit under resans gång. De nya lokalerna är uthyrda och befolkade från start, till hälften av befintliga medlemmar i The House medan övriga kommer utifrån.

– Det känns bra att kunna korta kölistan och matcha deras behov av mer utrymme, säger David Fredriksson, uthyrnings- och etableringsansvarig på Next Step. För oss som lägger stor vikt vid att skapa attraktiva miljöer känns det som gott betyg att den stilsäkra arkitekten Henrik Schultz nu väljer att etablera sig i The House.

Henrik är aktuell och känd från SVT:s succéprogram Husdrömmar där den egna villan rönte stor uppmärksamhet. Nu flyttar han in i det största rummet på drygt 25 kvadratmeter med fyra arbetsplatser, och med tillgång till ett stort yrkesnätverk av kreativa människor.

– Det var ett enkelt beslut, både professionellt och personligt. Av hundra företag i huset är jag den enda arkitekten och ser fram emot att knyta nya kontakter. Miljön är ju härlig att vara i, och jag uppskattar särskilt både kafé, bibliotek och bastu. Samtidigt får jag ökad livskvalitet genom att slippa pendla och vinner tid för mig själv och familjen, säger Henrik.

Inredningen i den nya delen är ritad av Lisa Robertz, som tidigare gett karaktär och stil åt både The House och områdets fina small shops-koncept. Alla våningsplan har sin egen karaktär, samtidigt som design och känsla följer samma röda tråd som resten av huset.

– Arkitektur, form och inredning är några av nyckelfaktorerna som gjort vårt koncept så uppskattat. Det ger en stolthet som våra medlemmar vill dela med sig av. Jag ser varje dag hur någon av våra medlemmar tar med någon av sina kunder på en rundvandring i huset, säger Inez Kello, Head of community på The House.