Nyheter

Våra Small Shops nominerade till Retail Awards!

Vårt butikskoncept Small Shops är nominerade till Retail Awards 2016! För nionde året i rad arrangerar Dagens Handel och Svensk Handel arrangerar Retail Awards. I kategorin Årets butikskoncept är Small Shops i Nya Hovås en av tre finalister, utvalda bland drygt trettio butikskoncept från hela Sverige. De övriga finalisterna är Synsam och Coop, så konkurrensen är hård.

Nomineringen lyder: ”Med ett modernt grepp i en traditionell handelskultur har konceptet Small Shops i Nya Hovås fått växa fram. Här har småskalig handel och service paketerats på ett nytt och annorlunda sätt för att återskapa stadskänslan från tiden innan handeln flyttade ut till stormarknader och externhandelsområden. Small Shops erbjuder ett personligt utbud med plats för det väntade och oväntade med ett varmt och hemtrevligt bemötande.”

När vi mejslade ut Small Shopskonceptet så var vår målbild ”Linnégatan på landet”. Det är en av de viktigaste pusselbitarna för att nå vårt mål med Nya Hovås; att bygga en blandstad i världsklass. För att lyckas bestämde vi oss tidigt för att 3D-äga samtliga kommersiella fastigheter i bostadshusen. Långt innan första spadtaget började vi lyssna på vad de boende i området vill ha och många efterfrågade just småskalig handel.

Vinnarna koras den 16 maj på en gala på Münchenbryggeriet i Stockholm – vi håller tummarna för våra fina butiker så länge!

Göteborgs-Posten skriver här om nomineringen, och här skriver Retail Awards om oss och alla andra nominerade.

Kort om Nya Hovås

Nya Hovås är en ny stadsdel med i första steget 1.300 nya bostäder och 30.000 kvadratmeter kontor, service och butiker. Under 2017 flyttar de första Nya Hovåsborna in men här finns redan gott om handel och skola i årskurs 4-9. Det arbetar idag ca 400 personer här och ytterligare 800 arbetstillfällen beräknas tillkomma när alla lokaler är byggda och uthyrda.

Det blir både bostads- och hyresrätter och här finns sammanlagt nio aktörer som bygger området. Arbetet inleddes för bara fem år sedan och har gått på rekordtid med endast tre överklaganden. Det är tack vare ett intensivt dialogarbete med alla intressenter som man skapat ett engagemang hos såväl närboende som byggbolag och kommunen.

Kort om Small Shops i Retail Awards

En branschtävling som för nionde året i rad korar butiker, personer och koncept som förnyar svensk handel. Drivs av Dagens Handel (handelns största branschtidning) och Svensk Handel (medlemsdriven organisation som driver handelns frågor för parti- och detaljhandeln). De tolv kategorierna är Årets ledare, Årets totala köpupplevelse, Årets butikskoncept, Årets e-handel/omnikanalhandel, Årets hållbara butik/butikskedja, Årets logistikinnovation, Årets butikskedja, Årets kundklubb, Årets säkerhetslyft/säkerhetsperson, Årets tillväxtföretag och Årets butikssäljare.

Small Shops är nominerat i årets butikskoncept, tillsammans med Coop och Synsam.