Om oss

Vi som alltid är redo för nästa steg

Vi är en 15 år ung stadsutvecklare som agerar i Göteborg med omnejd. Efter den framgångsrika debuten med stadsdelen Nya Hovås har vi tagit våra erfarenheter och nyskapande koncept vidare – först med klimatsmarta bostadsprojektet Wendelstrand i Mölnlycke och nu även i det snabbväxande innovationsklustret GoCo Health Innovation City i Mölndal. Next Step bildades 2004 av Jacob Torell och Joakim Garfvé. Första satsningen var en bastubåt, som blev mer lärdom än framgång. Idag har de minst sagt aktiva delägarna skapat ett fastighetsbolag med en stark intern kultur som bygger på att man samverkar, att man är nyfiken och att man vill utforska. I Next Steps utveckling är det viktigt att bibehålla kreativiteten och samskapandet, och att man brinner för det man gör. Eller som vi brukar säga: älska vad du gör eller gör det inte alls.

Genom åren och längs vägen har vi utvecklat ett sätt att jobba som skiljer oss från våra konkurrenter. Vår arbetsprocess bygger på öppenhet, dialog och delaktighet – men också på korta beslutsvägar som kännetecknar det ägarledda bolaget med minsta möjliga byråkrati. Särskilt vassa är vi på att förkorta sträckorna mellan vision, skiss, spade och färdig stad. Det gör vi genom att tidigt kunna visa hur vi tänkt att det ska bli, genom visualiseringar från våra inblandade arkitekter. Den främsta nyckeln är och förblir genomtänkt dialog med alla intressenter. Långt innan vi sätter spaden i jorden bjuder vi in alla berörda parter, från grannar och politiker till presumtiva slutkunder. Vi vet nämligen att platser där man vill leva och verka blir bäst när de skapas tillsammans.

Mycket snack blir det. Men framförallt en himla massa verkstad.

Kontakta oss

Vi blir glada om vi får chansen att berätta om våra olika projekt, så känn dig varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar.

Kontakta oss

Samskapa Wendelstrand

Nu samskapar vi drömmen om Wendelstrand, en modern stadsdel med 1000 hållbara hem för ett liv närmare naturen. Hur ser ditt drömboende ut?

Samskapa drömmen nu!