GoCo Health Innovation City

Ett innovationskluster inom hälsa

  • Byggstart 2019
  • Inflytt 2021

Vid AstraZeneca i Mölndal, växer det fram ett innovationskluster inom hälsa. Här bygger vi ett område som ska locka forskare, entreprenörer och lovande talanger från hela världen.

I Mölndal direkt söder om Göteborg växer det fram ett innovationskluster med fokus på hälsa, medicinsk utveckling och digitala hälsotjänster. Klustret kallas för GoCo Health Innovation City och vårt bidrag är ett helt nytt område med företag, bostäder, hotell och levande bottenvåningar förvandlar det tidigare industriområdet till ett levande center för innovation i människans tjänst. När allt står klart finns plats för 7 000 talangfulla människor från hela världen.

GoCo Health Innovation City har ett idealiskt läge bredvid Astra Zenecas forskningsanläggning där världsledande företag inom hälsoindustrin redan finns etablerade. Med nya attraktiva miljöer och välplanerade utrymmen skapar vi ännu bättre innovationsklimat. Därmed ökar möjligheterna för företag och individer att driva hälsovård genom samarbete, sammankoppling och samverkan. Co-working för allas vårt bästa, helt enkelt. Life science och hälsoutveckling handlar om forskning för att förbättra människors liv – och det ska synas på långt håll.

Uthyrningen är i full gång. Hösten 2021 flyttar de första hyresgästerna in och år 2028 ska hela området stå klart och bubbla av liv. GoCo Health Innovation City drivs som ett joint venture-bolag mellan Next Step och Vectura Fastigheter i nära samarbete med Astra Zeneca. Läs mer på GoCo’s hemsida.

Vill du veta mer om GoCo?

Vill du veta mer om GoCo?