Wendelstrand

Ett nytt bostadsområde i klimatsmart trä

  • 750 bostäder
  • 15.000 kvm kom.
  • Byggstart 2020

Wendelstrand blir ett nytt bostadsområde vid stranden av Landvettersjön. Här byggs 750 bostäder, förskola och äldreboende samt landmärket Lakehouse med restaurang, coworking-kontor och gym.

Wendelstrand är ett helt nytt bostadsområde för de som vill leva omgiven av sjö och skog, men samtidigt ha nära till storstadens puls. Med sina 750 bostäder blir det en egen stadsdel bebodd av människor i livets olika skeden som tycker livsnjutning, social hållbarhet och mångfald är viktigt. Därför bygger vi även förskola, äldreboende och kronjuvelen Lakehouse – en naturlig samlingsplats för god mat, trevligt sällskap och storslagen arkitektur. Som en hyllning till naturen och framtidens boenden låter vi trä vara det dominerande inslaget i området. Trä är inte bara vackert, utan också förnybart, ekologiskt och klimatsmart.

Inför arkitektuppdraget lät vi White, Tham & Videgård, Semrén Månsson och Wingårdhs, fyra av landets ledande arkitektkontor, gestaltat varsitt kvarter utifrån ledorden organiskt, oordning och oväntat. Resultatet är en spännande provkarta av uttrycksfull arkitektur med trä som bärande byggmaterial och naturen som ständig följeslagare. Läs mer på Wendelstrand’s hemsida

Är du intresserad av Wendelstrand?

Är du intresserad av Wendelstrand?