Wendelstrand

Nyskapande bostadsområde i klimatsmart trä

  • 1000 bostäder
  • 15.000 kvm kom.
  • Säljstart 2022

Wendelstrand är ett nytt bostadsområde som växer fram vid Landvettersjön i Mölnlycke. En hållbar stadsdel för dig som vill leva i samtiden, utan att lämna naturen.

 

Det nedlagda stenbrotten omvandlas till 1000 bostäder, samt det gemensamma landmärket Lakehouse med restaurang, coworking-kontor och gym.

Att göra det omöjliga möjligt är en utmaning i vår smak, och Wendelstrand är ett perfekt exempel. Här förvandlar vi ett nedlagt stenbrott till en komplett stadsdel för alla som vill leva nära sjö och skog och samtidigt ha storstadens puls inom räckhåll. I Mölnlycke skapar vi 1000 bostäder, förskola, grundskola och landmärket Lakehouse med restaurang, coworking-kontor och gym. Helheten består av flera olika hustyper: Fristående villor, radhus, och flerbostadshus i olika höjd och skala.

Wendelstrands blivande invånare är människor i olika åldrar som delar vår passion för social hållbarhet, mångfald och maximal livskvalitet. Lakehouse är en naturlig samlingsplats för god mat, trevligt sällskap och storslagen arkitektur. Som en hyllning till naturen och framtiden låter vi trä vara det dominerande inslaget i området. Trä är inte bara vackert, utan också förnybart, ekologiskt och klimatsmart. Området ligger vid stranden av Landvettersjön och i anslutning till ett naturreservat. Skolor, service och kollektivtrafik finns i närområdet, och med Göteborg bara 15 minuter bort.  Inflytt sker under 2024 och området kommer säljstartas under 2022. Läs mer på Wendelstrands hemsida.