Jobba hos oss

CFO till Next Step

CFO till Next Step
Vill du vara en del av en affärsmässigt och entreprenörsdriven koncern som står inför en spännande framtid och stora projekt, där du blir en viktig pusselbit? Nu söker Next Step en ny stjärna att axla rollen som CFO.

Om Next Step
Next Step Group bildades 2004 och står idag inför en mycket expansiv fas med tre stora stadsutvecklingsprojekt i Göteborg: Nya Hovås, Wendelstrand och GoCo Health Innovation City. Next Step skapar attraktiva stadsmiljöer och är duktiga på att korta sträckorna mellan vision, skiss, spade och färdig stad.

Om Tjänsten
Som CFO på Next Step får du möjligheten att vara med och driva koncernens ekonomifunktion och vara en central del i bolagets verksamhet. Next Step är en affärsmässig och entreprenörsdriven koncern som står inför en spännande framtid med stora projekt, där du blir en viktig pusselbit i den framtida tillväxtresan.

Du leder ekonomiavdelningen både operativt och strategiskt, där ditt huvudansvar bland annat är koncernredovisning, ekonomistyrning, finansiering, transaktioner, investeringar, resultatuppföljning samt analys och värdering av fastighetsportföljen och pågående projekt. Du är ett viktigt affärstöd vid uppköp och avyttring, i så som t.ex. pro forma samt värdering. Du ser till att bokslut och årsredovisningarna blir gjorda i tid och rapporterar till styrelser/ägare. Du är kommunikativt stark, både internt och externt. NextStep-sfären har erfarna ägare/finansiärer som du har kontakt med och uppdaterar kring ekonomisk rapportering.

Ekonomifunktionen består idag av redovisningsansvarig och controller, där ditt ansvar blir att fortsätta driva samt utveckla hela gruppen och funktionen. Du har personalansvar för alla på ekonomi och känner dig därför trygg i ledarrollen. Ekonomiavdelningen är en servicefunktion internt mot alla projekt där du styr arbetet mellan projekten. Du är kravställare mot externa leverantörer och driver utveckling av ekonomisystemen.

Som CFO kommer du att arbeta nära VD /ägare för att vara ett bollplank och det naturliga stödet i ekonomiska samt strategiska frågor. Next Step präglas av en stark entreprenörsanda med korta beslutsvägar och du får arbeta nära affären i alla projekt. Som CFO är du också en viktig person på kontoret, där du ska bidra och leda företagskulturen framåt.

Om dig
Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och arbetat i en liknande position tidigare. Du har arbetat med IFRS och koncernredovisning samt ekonomistyrning. Förmodligen har du varit revisor eller liknande och är duktig på att leda människor mot en positiv arbetsmiljö.

Du är en person som gillar ordning och reda, har koll på siffrorna och har ögat för detaljer. Du tycker att om att räkna på projekt och älskar affären. Du har förmågan att på ett bra sätt presentera och diskutera ekonomiska rapporter med styrelse/ägare samt för hela organisationen. Viktigt är att du trivs i en föränderlig miljö och är en flexibel person som är van vid att arbeta agilt. Next Step är ett entreprenörsbolag med stora visioner. Du får vara med på en spännande resa med duktiga entreprenörer och spännande fastighetsprojekt.

I denna rekrytering samarbetar Next Step med M.R Partner AB. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryteringsansvarig John Rembeck på 0730-463121 alt john@mrpartner.se. Vi kontaktar potentiella kandidater löpande, så tveka inte på att skicka in din ansökan